Aktuális

„ALKOTNI ARANY!”

Az ARANY-EMLÉKÉV alkalmából a PETŐFI IRODALMI MÚZEUM „ALKOTNI ARANY!” CÍMMEL
VIDEÓ-PÁLYÁZATOT HIRDET KÖZÉPISKOLÁSOKNAK.

A két korcsoportnak szóló kiírás szerint Arany-balladákat kell feldolgozniuk a  diákoknak egy rövid, maximum 2 perces kisfilm formájában.
A 9-10. osztályos középiskolások a nagykőrösi balladák közül választhatnak, a 11-12. osztályosok
pedig az Őszikék korszakban, az 1870-es években íródottak közül.

NEVEZÉSI IDŐSZAK 2018. 01. 15. – 2018. 02. 18. KÖZÖTT, AZ EREDMÉNYHIRDETÉS PEDIG 2018. MÁRCIUS 28-ÁN LESZ A PETŐFI IRODALMI MÚZEUMBAN.

Alkotni Arany! pályázati felhívás

elvalaszto

 „KARJÁBAN RINGAT AZ ERDŐ”

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület ORSZÁGOS VERS- PRÓZA- ÉS MESEÍRÓ PÁLYÁZATOT hirdet általános- és középiskolások részére „KARJÁBAN RINGAT AZ ERDŐ” címmel.

A témaválasztás szabad, de a pályaműnek valamilyen formában mindenképpen kapcsolatban kell lennie az erdővel, a természetes környezettel.
A beérkezett műveket hat kategóriában ismert írókból, költőkből álló zsűri bírálja el.
KATEGÓRIÁK:

* 6-9 éves korosztály vers
* 6-9 éves korosztály mese
* 10-14 éves korosztály vers
* 10-14 éves korosztály próza
* 10-14 éves korosztály mese
* 15-18 éves korosztály vers
* 15-18 éves korosztály próza
* 15-18 éves korosztály mese

Minden kategória első három helyezettje értékes jutalomban részesül, ezen kívül kiadunk egy fődíjat is. A helyezett
pályaműveket megjelentetjük az ez alkalomra kiadott könyvben is.

MEGKÖTÉSEK:

* Minden pályázó kategóriánként egy-egy művel pályázhat.
* A maximális terjedelem vers esetében legfeljebb 30 verssor, próza és mese esetében legfeljebb 2.500 karakter (szóközök
nélkül).
A kiírásnak nem megfelelő pályaműveket kizárjuk a versenyből.
Nem értékeljük továbbá az egyértelműen felnőtt segítséggel készült írásokat.

A pályamunkákat az erdopalyazat@gmail.com e-mail címre kérjük beküldeni csatolt fájlban, Open dokument, Microsoft Word, Text formátumban 2018. ÁPRILIS.9. ÉJFÉLIG.

A pályázók adják meg:
* nevüket
* telefonos elérhetőségüket
* korukat
* lakhelyüket
* iskolájukat
* osztályukat.

Ünnepélyes díjátadó: 2018. május 19.-én.
Az ünnepélyes díjkiosztó pontos helyét minden helyezettel e-mailben, időben közöljük.

elvalaszto

ÍRÓ-DEÁK országos vers-és novellaíró pályázat

A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola 21. alkalommal hirdeti meg a hagyományos ÍRÓ-DEÁK országos vers-és novellaíró pályázatát.

A pályaműveket 2018. február 10-ig várják.

Részletek: ÍRÓ-DEÁK ORSZÁGOS VERS-ÉS NOVELLAÍRÓ PÁLYÁZAT 2018 

elvalaszto

XI. “Az én Pannoniám” Kárpát-medencei vers- és prózamondó verseny

A szekszárdi Garay János Gimnázium 11. alkalommal rendezi meg „Az én Pannoniám” elnevezésű középiskolások Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyét, találkozóját.

A programra 2018. március 13-án kerül sor Szekszárdon a DBU-ban (Magyarországi Német Színház). Ebben az évben sikerült a nemzeti Tehetségprogram keretében (NTP-TMV-17) pályázati támogatást nyernünk versenyünk megrendezéséhez, ezért a verseny lebonyolítása az előző évekhez képest változott, három fordulós lett.

Az első fordulót az iskolák rendezik meg, és a legjobb diákjaikat (max. 3 főt) nevezik a 2. fordulóba, ami netes forduló lesz, ugyanis a választott versekből/prózákból egynek a videofelvételét kell feltölteniük az internetre, és megküldeni számunkra az elérhetőség linkjét.

A 3. forduló a döntő, amely Szekszárdon lesz. Az ide bejutott (max. 25 fő) a találkozó keretében két fordulóban szerepel majd a megadott versekkel, prózai szövegekkel. Itt a neves szakemberekből (színművészek, előadóművészek) álló zsűri dönti el, hogy ki milyen minősítést érdemel, ill. ítéli oda a különböző díjakat.

A döntőben részt vevők mindannyian ajándékkönyveket és emléklapokat kapnak.

A legjobb előadókat a zsűri arany, ezüst és bronz fokozattal minősíti.

Ezenkívül kiosztásra kerül egy Fődíj (30.000 Ft), egy Nívódíj (20.000 Ft), egy Tálentumdíj (10.000 Ft), valamint egy Külön- (5.000 Ft) és egy Közönségdíj (5.000 Ft). A felkészítők szintén oklevélben és könyvajándékban részesülnek.

A versenyre jelentkezni 2018. január 30-ig lehet, kérjük, hogy az iskolai fordulót addigra bonyolítsák le, és juttassák el nekünk a versfelvételeket.

Jelentkezési lap

2018-as felhívás

 

elvalaszto

   Irodalmi pályázat

Vágólap01

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. több millió forintos díjazású irodalmi pályázatokat hirdet, amely szervezet a magyar irodalmi élet felfrissítése, a kortárs magyar irodalom élővé és olvasottá tétele, illetve az irodalmi tehetséggondozás céljainak megvalósítása érdekében jött létre.

A fenti célokat szem előtt tartva kerültek meghirdetésre a novella-, vers- és mesepályázatok, ahol kategóriánként az első helyezett 1 millió forintos, a második helyezett 500 ezer forintos, a harmadik helyezett pedig 250 ezer forintos díjazásban részesül.

A regénypályázat során a versenyzők szintén nagy értékű jutalomban részesülnek. Az első helyezést elérő díja 5 millió forint, a második helyezést elérő díja 2 millió forint, a harmadik helyezést elérő díja 1 millió forint.

A PÁLYAMŰVEK BEKÜLDÉSI HATÁRIDEJE (NOVELLA, VERS, MESE): 2017. SZEPTEMBER 1.

A REGÉNY MEGÍRÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2018. MÁJUS 3.

A pályamunkák esetében tematikus és életkori megkötés nincs, bárki benyújthatja pályázatát. A pályázat nyelve magyar, valamint szükséges jeligét szükséges tartalmaznia. A jeligék feloldását külön borítékban kell mellékelni, amelyeket a zsűri döntését követően közjegyző jelenlétében bontanak fel, majd ezután hirdetik ki a nyerteseket.

A beérkező pályamunkákat társadalmi-szakmai zsűri bírálja el, amely szintén pályázati úton kiválasztott irodalomtanárokból, könyvtárosokból, valamint a magyar irodalmi élet jeles alkotóiból áll.

A társadalmi zsűri pályázatának, illetve az alkotói versenypályázatok részletei és további információ a http://kmtg.hu/ honlapon, a Pályázatok menüpont alatt található.

 

elvalaszto

A Központi Statisztikai Hivatal bővítette ingyenesen letölthető kiadványainak körét!

Nógrád megyei kiadványok az alábbi linken érhetők el:http://www.ksh.hu/apps/shop.lista?p_session_id=720406477245969&p_lang=HU&p_temakor_kod=KSH&p_kapcsolodo=nogstatevk

elvalaszto

 vagolap01

Az f21.hu egy kilenc hónapja alakult, még nagyon fiatal oldal.

Újságírói stábja kizárólag fiatalokból és diákokból áll. Szeretnék, hogy ez a mozgalom minél több városba eljusson és tudják a fiatalok, hogy a magyar kultúra közel sem olyan elveszett, mint ahogy azt sokan leírják. A szerkesztők örülnének ha Salgótarjánban is képviseltetné magát az f21.hu több újságíróval, hiszen a város fontos kulturális központ az országban.